The story

The story

Questa nostra azienda, a conduzione famigliare, si insedia nell’attuale sede nel 1916 per cominciare negli anni ’30 ad impiantare i primi vigneti di Montepulciano, Sangiovese e Passerina.

Inizialmente mio padre Alfonso produceva vini che si vendevano sfusi a privati ed alle osterie della zona; nel 1970 per la prima volta abbiamo iniziato ad imbottigliare il Montepulciano d’Abruzzo, poi gli altri vini, lo spumante, i vini da dessert, ecc.

Nel 2000 abbiamo comperato un nuovo podere nelle colline vicine a Mosciano S.A. in località Collepietro (a circa 3 km dalla cantina). 

Oggi l’azienda conta nove ettari in proprietà che producono complessivamente 50.000/60.000 bottiglie. 

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The History

The History

The first vintage of Montepulciano d’Abruzzo DOC to be bottled was in 1970, followed in 1971 by the first bottling of Trebbiano d’Abruzzo DOC. The label “Le Vigne di Faraone” was given to the classic younger wines, whilst the label “Santa Maria dell’Arco” was given to the best “Riserva” vintages.

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The Tradition

The Tradition

Even with the label “Le Vigne di Faraone”, the Cerasuolo d’Abruzzo DOC, whose first bottle dates back to 1973, represents our house most traditional version of the Montepulciano. The wine for all occasions.

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The IGT terroir

The IGT terroir

In 2000 we purchased a new vineyard in Collepietro, a slope in the hills of the small town of Mosciano S. A. and with the IGT classification (Indicazione Geografica Tipica), we denote wines made from grapes which are original expressions of our local region.

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The wines you don’t expect

The wines you don’t expect

From the love of wine and our constant pursuit of innovation, we have created exciting new possibilities from our grapes.

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 UP